Oefentherapie Cesar

Wat is Oefentherapie Cesar/Mensendieck?

Dagelijks zijn we bezig met ons lichaam. We zitten, staan, lopen en bukken de hele dag door. Als dit continue op een verkeerde manier wordt gedaan dan kunnen er lichamelijk klachten ontstaan. De oefentherapeut Cesar begeleidt u naar een juiste uitvoering van deze dagelijkse bewegingen. Door een goede beweeggewoonte aan te leren verminderen en verdwijnen klachten. Ook helpt dit om terugkerende klachten te voorkomen of om ermee te leren omgaan.

Verminderen en voorkomen van klachten

Oefeningen, die u ook thuis doet, zorgen ervoor dat u uw lichaam leert kennen en begrijpen en dat uw houding verbetert. Uiteindelijk bent u steeds beter in staat om zelf te zien, te voelen en te beoordelen of uw houding en bewegingen juist zijn. U vervalt niet in oude gewoonten en wordt als het ware uw eigen therapeut. Kortom: u past het geleerde toe in het dagelijks leven en dit voorkomt dat klachten terugkeren.

Waarom oefentherapie Cesar/Mensendieck?

De kracht van oefentherapie Cesar is dat u zelf leert wat u kunt doen om klachten te voorkomen. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan het bestrijden van symptomen, maar ook aan het aanpakken van de oorzaak van uw klachten. U krijgt advies en begeleiding op lichamelijk vlak, maar ook op het gebied van uw omgeving. Gedragsverandering is het kernwoord.