Referenties

Individuele therapie

Uitspraken

Ik ben trots op Sandra en dank haar nogmaals dat ze mijn klachten serieus heeft genomen en ze samen met mij ervoor gezorgd heeft dat ik na 2 jaar van de pijn af ben.

Luistert goed, nam me serieus, kijkt breder dan alleen het gebied met de klachten, professioneel.

Zeer geduldig en neemt alles serieus.

Oefeningen worden helder uitgelegd, de therapeut werkt helder en netjes.

De gemoedelijkheid in de praktijk is fijn. Duidelijkheid over behandeling is erg prettig.

Training: gezond bewegen kun je leren

WZC Edelweiss

Ervaring cursus Houding en Beweging tijdens tillen.

Wij als zorgteam sjouwen, trekken, duwen, bukken, reiken, draaien en lopen wat af. Omdat er meerdere collega's steeds vaker klaagden over toenemende pijn in schouders, ruggen en nekken, besloten we om weer eens goed aandacht te besteden aan onze houding tijdens het werk. Niets sluipt zo snel binnen als slechte gewoonten. Nu worden er cursussen te kust en te keur aangeboden. Waar wij echter grote behoefte aan hadden was, dat we al werkend onze valkuilen konden ontdekken, tips zouden krijgen en met elkaar konden ontdekken hoe een goede houding en bewegen tijdens het werk er ook al weer uit hoort te zien. Als het gaat om houding en bewegen, dan kan het bijna niet anders dan dat je terecht komt bij Cesartherapie.

En zo kwam het dat Sandra van de Pol bij ons voor een cursus werd gevraagd. Na eerst wat theoretische kennis, aha-momenten en even zelf ervaren van hoe-het-ook-alweer-voelt als je OF zus beweegt OF zo, gingen we aan de slag op de vloer. Iedereen kreeg de kans om haar favoriete verkeerde gewoonte af te leren door of een betere houding of een andere manier van uitvoeren uit te proberen. Met elkaar kregen we de gelegenheid om te ondervinden wat er met je lichaam gebeurt als je het goed of fout doet. De conclusie hiervan was dat als je het goed doet dat er eigenlijk niets gebeurt.

Na twee uur praktijk met echte bedden, liften, glijzeilen en transfers met echte cliƫnten konden we de puntjes op de 'i' zetten. Ook spraken we af dat wel elkaar mogen aanspreken op een verkeerde werkhouding of verkeerd gebruik van hulpmiddelen.

Na afloop bleek dat iedereen weer goed was opgefrist en nieuwe dingen had geleerd. De afgelopen weken hoor ik dan ook regelmatig tijdens de zorg een wijs woord of opmerking langskomen die het hebben van een goede houding aanmoedigt. En unaniem hebben wij besloten dat op deze manier een cursus krijgen zeer de moeite waard is.

Dank je wel, Sandra.